Mmmm…stekt søl og øl

IMG_0383

Vi tare-eksperimenterer!

I dag testet vi ut stekt søl. Søl er en rødalge, og ble brukt som mat av vikingene. Men de tilberedet den neppe på denne måten:

Vi stekte tørket søl forsiktig noen sekunder i rikelig med olivenolje.

stekttare1

Deretter fikk den renne av seg på tørkepapir.

stekttare

Deretter klemte vi litt sitron over.

Resulatet ble en riktig sprø og lekker snacks som formelig ropte på øl!

Eller kanskje litt eplecider…

Watch this space…Om ikke så lenge får du kjøpt tørket tare fra oss. 🙂

Vi er på vei…

Tareskoger er som skoger flest, selv om den ligger under havet. Nå, i november, er det vinter og dvale. Først til våren kommer det nye knopper og skudd, og da kan vi begynne å høste tare til våre produkter.

For både Line og meg er dette noe helt nytt, vi har ingen erfaring med tarehøsting fra før. De siste månedene har vi benyttet til å lese, studere, lære og lage mat – med importert tare.

På bildet under ser du Yoko fra Japan, som lærte meg hvordan jeg skal lage japanske risboller med tare (nori).

yoko