Brente mandler med sukkertare

Julens beste snadder?

Brente mandler er en juleklassisker. Vi har fornyet oppskriften ved å krydre mandlene med sukkertare, som gir mandlene den lille ekstra go´smaken av salt og hav.

Du trenger:

200 gram mandler

100 gram sukker

1 dl vann

1 ts smør

1/2 ts sukkertaredryss (fås kjøp her)

Bakepapir

Dekk et brett med bakepapir.  Ha mandler, vann og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp og la koke på middels varme uten lokk til all væsken er fordampet. Rør ofte. Følg godt med på slutten. Når væsken er fordampet vil sukkeret krystallisere seg og dekke mandlene med en grå hinne. Rør kraftig mens sukkeret smelter på nytt og alle mandlene blir blanke og fine. Trekk kjelen av varmen og rør inn smør og sukkertaredryss. Hell mandlene over på bakepapir. Du kan bruke en gaffel til å dra mandlene fra hverandre, men det er også lett å brekke de fra hverandre når de er avkjølt.

Det er lettere å lage flere små porsjoner enn en stor.

 

Legg igjen en kommentar