Laks- og spinatburger med tare

Her om dagen holdt Line og jeg matkurs på Bakklandet. Det vi prøver å formidle når det gjelder bruk av tang og tare i mat, er at her finnes ingen regler – det er bare å prøve seg frem. Tare og tang kan brukes som et krydder, men med sitt høye innhold av vitaminer og mineraler vil tang og tare også gi ekstra næring til maten.

På matkurset stekte vi butare og søl i olje. Tarechips, eller tarebacon, som det også kalles, er kjempegod og supersunn snacks, og kan også fint erstatte bacon i mange retter. Videre bakte vi scones, hvor vi erstattet sukker og salt i oppskriften med sukkertare. Vi ovnsstekte torskefilet pakket inn i stortare og butare, og laget en deilig søtpotetrisotto med både søl, stortare og butare. Til dessert: Sjokolade med sukkertare, pyntet med søl.

Egentlig er det bare fantasien som setter en stopper for hvordan tang og tare kan brukes i mat, og når man først har begynt, finner man stadig nye bruksområder.

Fiskekaker med tare er en klassiker. I dag har jeg laget en lakse- og spinatburger, med chili, samt taresaltet vårt for ekstra umami. Her kunne jeg også ha brukt annen tørket tare, som er knust, smuldret eller malt til pulver.

Til lakseburgerne (fire personer) trenger du:

  • 500 gram laks
  • 250 gram spinat (frossen)
  • 50 gram knust kavring
  • To-tre chili
  • 2-3 teskjeer taresalt, eller knust tare
  • Olivenolje til steking

Sett stekovnen på 225 grader. Tin spinat og sil av. Kjør alle ingrediensene i foodprosessor. Form fire store fiskekaker. Legg på bakepapir på stekebrett og pensle med olje. Stek i 15 minutter.

Vår pasta med butare smaker godt ved siden av lakse- og spinatburgeren.

Legg igjen en kommentar